Vyhledávání…

Inspirace: Jak nosit elegantní sandálky

3 min.

K jaké příležitosti zvolit sandálky na podpatku, a kdy naopak dát přednost sandálkům bez podpatku? K jakým outfitům se nejlépe sandálky hodí? Inspirace, jak sandálky nosit je všude. Ať už v oblíbených filmech nebo seriálech, tak na ulicích každé trendy metropole.

Sandálky s podpatkem jsou elegantní a zároveň sexy. Hodí se prakticky k jakémukoliv outfitu. Prodlouží nohy a dodají šmrnc. Elegantní sandálky bez podpatku jsou praktické a pohodlné. Když se zvolí správný materiál a barva hodí se i ke slavnostním příležitostem.

Výhodou dnešní doby je, že si můžete být velmi kreativní při výběru svého outfitu. Pokud před sebou máte akci, kde byste měly být elegantně oblečeny, je to čistě na vás, zda zvolíte k outfitu podpatky nebo ne. Co by však zvolila Carrie Bradshaw. Nebylo by překvapením, že by se jednoznačně rozhodla pro podpatky!

Podpatky vypadají úžasně k jakémukoliv ležérnímu outfitu horkých letních dnů. Hedvábné šaty se špagetovými ramínky. Sukně s topem nebo košilí. Lněný kalhotový kostým. Kraťasevestou. Ať už zvolíte větší či menší podpatek, outfit bude působit žensky a sexy.

Sandálky s podpatky si obujte i během zimy. Čeká vás ples nebo akce, na které chcete vypadat elegantně a zároveň sexy. Zvolte černé páskové sandálky, pod které dejte černé průhledné punčochy. Inspirujte se Miley. Dokonalost!

Ne vždy ale máte na podpatky náladu a obzvlášť, když jsou venku tropy. Pokud chcete svému outfitu zachovat elegantní linii, ale už máte podpatků po krk, sáhněte po jednoduchých elegantních sandálkách bez podpatku. Chic budou působit jednoduché hladké hnědé, bílé nebo zlaté. Hodit se vám budou k lením šatům všech typů a délek. Ladit vám budou i k letním kompletům, overalu nebo k širokým kalhotám a topu.

Nejvíce trendy sandálky letošní letní sezóny jsou t-trap sandals s podpatkem (tzv. žabkové sandálky s podpatkem). Pří výběru sandálek si však přijde na své každý. Stále jsou IN flat sandals, blocked-heeled sandals a samozřejmě high heel sandals.

Flat sandals

Rovné sandálky. Zcela bez podpatku. Vyberte nadčasové modely, které se vám budou hodit ke všemu. Posledních několik sezon jsou IN klasické flat sandálky Hermés. Máte v plánu dovolenou v teple? Pořiďte si flat sandals, nesundáte je z nohou!

Block-Heeled Sandals

Sandálky se silným malým nebo středně vysokým podpatkem jsou skvělý kompromis mezi sandálky bez podpatku a s podpatkem. Skvěle se s nimi chodí, jak v evropských městech, které nebyly vytvořeny pro nás ženy, které milujeme podpatky. Podpatek se vám nezničí. Kombinovat je můžete se všemi vašimi oblíbenými outfity. Nebojte se je vzít i k outfitu, který máte naplánovaný na letní svatbu. V sandálkách vydržíte bez mučení celý den a budete vypadat božsky.

T-Strap Sandals

Trend alert letošní sezóny jsou jednoznačně t-strap sandals s podpatkem. Pokud si na „žabkové“ sandálky s podpatkem nemůžete zvyknout, nevadí. Stále je na výběr mezi elegantními bez podpatku. Opět platí, že chic budou působit hnědé, zlaté, stříbrné, bílé nebo i kamínkové. A pokud se přece jenom přikláníte „žabkovým“ sandálkům s podpatky, se stylingem si nedělejte starosti. Jak takové sandálky nosit, vás naučí dokonalá Rosie Huntington-Whiteley.

High heels sandals

Opravdovým milovnicím bot asi nemusíme sandálky s podpatky vůbec představovat. Posune absolutně jakýkoliv outfit na jiný level. Stačí si obléknout basic kousky z vašeho šatníku a páskové sandálky s podpatkem z něj udělají perfektní outfit. Žensky a sexy jsou páskové sandálky k šatům jakýchkoliv střihů a délek.

Jsou horké parní dny a vás čeká garden party. Chcete na ni přijít elegantní, stylová, ale v pohodlné obuvi. Oblékněte si maxi hedvábné šaty třeba se vzorem animal print a s detailem krajky ve výstřihu. Hedvábí krásně chladí, bude vám v nich fantasticky. Obujte zlaté nebo hnědé páskové sandálky bez podpatku. Outfit doplňte zlatými šperky. Voilá. V jednoduchosti je síla.

Máte pozvánku na speciální event, ať už jde o filharmonický koncert v prostorách zahrad pražského hradu, na banket nebo vernisáž. Může jít i o večerní oslavu kulatin. Každopádně dress code by měl být slavnostnější. Konečně je na čase obléknout ty dlouhé saténové šaty s odhalenými zády nebo sofistikovaným rozparkem. Nebo třeba vaše oblíbený kalhotový kostým v bílé barvě. Obujte páskové sandálky na podpatku. Dodají celému outfitu slavnostní a výjimečný nádech. Volte tenký pásek přes nárt nebo naopak více proplétané pásky kolem kotníku.

K jednobarevným outfitům sáhněte i po výraznějších barvách. Metalické barvy vypadají na noze skvěle. Chybu nikdy neuděláte i páskovými zlatými botami. Celý outfit doplňte zlatými šperky.

Důležité rande nebo party s kamarádkami. Vypadat sexy, ale zase to tolik nepřehánět. Milleniálové by outfit ladili hodiny. Gen-Z si nad outfitem tolik hlavu neláme, důležité pro ně je se cítit comfy. Inspiraci hledejte třeba v seriálu Euphoria. Sleeveless top nebo crop top a džíny. Mini šaty nebo matchy šaty sukně a top. Na nohy obujte block-heeled sandals. Jste tým Maddy nebo Cassie?

Hlavní fotografie: Photo by: Edward Berthelot/Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News