Vyhledávání…

Hot trend: džínová maxi sukně ve stylizacích it-girls

3 min.

Džínovina je jedním z nejuniverzálnějších a věčně módních materiálů. Návrháři ji každou sezónu komponují do různých kousků oblečení a doplňků a nám se nikdy neomrzí. Již několik sezón je zdaleka nejmódnější džínová maxi sukně. Její stylizace můžeme vidět u top trendsetterek. Inspirujte se jimi a oblékněte si tu nejmódnější džínovou sukni!

Džínové dlouhé sukně vzaly pouliční módu útokem v roce 2023, hned po přehlídce Givenchy (SS23), aby si v následujících sezónách upevnily svou pozici. Na jaro a léto 2024 najdeme džínové maxi sukně v nabídkách mnoha špičkových značek. V poslední kolekci Victorie Beckham se objevila džínová sukně v délce 7/8 s mírně rozšířeným střihem. Pokud tedy přemýšlíte, zda se ještě vyplatí investovat do tohoto kousku, odpověď zní: jednoznačně ano!

Džínové sukně najdete také v kolekci značky ONLY, která je k dispozici na MODIVO.

Džínová sukně ONLY

Džínová sukně je skutečně všestranná. It-girls ji stylizují mnoha způsoby. Nám se nejvíc líbí v kombinaci s bílou košilí a oversize sakem v modern smart casual. Styling influencerky Karin Teigl je skvělou inspirací i pro ty z vás, které hledají odpověď na otázku, jaké boty zvolit k dlouhé sukni. Karin ví, že tento střih vypadá perfektně s kozačkami na podpatku. Tuto sezónu volíme modely ve stříbrných nebo bordó odstínech.

Pokud světoznámá supermodelka (která je považována za ikonu stylu) nosí dlouhou džínovou sukni, musí jistě být v této sezóně módní! Gisele Bündchen zvolila džínovou sukni v délce pod kolena a zkombinovala ji s klasickými kousky šatníku. Nadčasový kabát ve velbloudí hnědé, tmavě šedý rolák a černé kozačky na podpatku, které hvězda oblékla, jsou součástí žhavého trendu quiet luxury.

Podívejte se také na >>> Quiet luxury, tedy tichý luxus: trend, který ovládl rok 2023

Photo by James Devaney/GC Images

Nezáleží na tom, kolik je vám let, džínová maxi sukně vám prostě bude slušet. Modely rovného střihu (bez jakýchkoliv ozdob) můžete nosit i na elegantnější schůzky nebo do práce. Hvězda seriálu Super drbna Kelly Rutherford zvolila během pařížského týdne módy look s džínovou pouzdrovou sukní Leam. Americká herečka si k ní vzala béžovou retro košili a klasické černé lodičky na jehlovém podpatku.

Mohlo by Vás zajímat >>> Business šaty – jak se správně obléct na důležitý meeting

Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Pokud nemáte představu, jak stylizovat daný kousek oblečení, nejlepší možností je total look. Spojte džínovou sukni v délce ke kotníkům s džínovým topem: košilí nebo krátkou katanou. Důležité: odstíny džínoviny se mohou lišit. Zajímavým akcentem stylizace s džínovou sukní jsou barevné punčochy (nejmódnější jsou šedé nebo červené) a sandály na podpatku.

Co byste řekly na stylizaci s džínovou maxi sukní ve stylu power dressing? Kancelářský look nemusí být nudný! Košile a dlouhá džínová sukně se do práce skvěle hodí (samozřejmě pokud nemáte specifický dress code). Přidejte boty na podpatku a kravatu, která se letos objevila na přehlídkových molech značek Valentino a Dior.

Mohlo by vás také zajímat >>> Trendy sukně 2024: top 10 módních modelů

Photo by Daniel Zuchnik/Getty Images

Džínová sukně je ideální kousek na každodenní nošení, takže ji klidně kombinujte s botami bez podpatku. It-girls stylizují džínovou sukni po kotníky s balerínkami Mary Jane. Ty mají charakteristický pásek uprostřed chodidla, díky čemuž jsou velmi originální a pohodlné (zejména pro ty z nás, které mají úzkou nohu). My vybíráme ty ve stříbrných tónech nebo s lesklými ozdobami.

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Sneakersy jsou dokonalým způsobem, jak narušit stylizaci se sukní, zejména pokud zvolíte nejmódnější model této sezóny od značky adidas (Samba, Gazelle, Campus nebo Vl Court 3.0) a pár vyšších bílých ponožek. It-girls k takovým sestavám přidávají také vzorované tričko a hnědou koženou bundu. Skandinávská trendsetterka Marianne Theodorsen volí džínovou sukni v černém odstínu. Tento model bude ideální volbou pro příznivkyně outfitů v tmavých barvách.

Photo by Jeremy Moeller/Getty Images

Džínovina je výjimečná tkanina, kterou návrháři používají každou sezónu v nových provedeních. V současné době jsou žádané již zmíněné džínové maxi sukně, ale také džínové total looky připomínající styl z počátku tisíciletí nebo cowboy style s džínovou vestou, kloboukem a zvonovými kalhotami v čele. Právě o historii džínoviny a možnostech jejího stylingu jsme si povídali během pravidelného semináře Power Dressing, který se jako vždy konal v našem varšavském Concept Store MODIVO | eobuwie.pl na ulici Nowy Świat 6/12. Mezi panelisty byli osobnosti ze světa módy, například Maja Sablewska – stylistka, Kara Becker – módní novinářka nebo Magdalena Matuszek – módní redaktorka časopisu Glamour. Partnery akce byly kultovní značky proslulé výrobou džínového oblečení: Lee a Wrangler.

Podívejte se na krátké video z této události:

To nejmódnější džínové oblečení najdete na MODIVO!

Hlavní fotografie: Jeremy Moeller via Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News