Vyhledávání…

Podzimní šaty do práce 2024. TOP 7 modelů z kolekce Mango

3 min.

Během sezóny podzim/zima se vyplatí zařadit do šatníku teplejší kousky oblečení. Znamená to, že se musíme vzdát šatů? Rozhodně ne! Šaty s dlouhými rukávy nebo svetrová tunika z úpletu se v chladnějších dnech budou hodit. Jak skloubit sezónní trendy s business dress code? Podívejte se na podzimní šaty do práce 2024 od Mango!

Košilové, rolákové, s puntíky nebo plisované – jaký outfit zvolit do kanceláře letos na podzim? Podívejte se na to!

Jedním z nejoblíbenějších materiálů pro podzim jsou pružné žebrované úplety, které zažívají v roce 2024 mimořádný boom. Na přehlídkovém molu Givenchy jsme nedávno viděli dlouhé úpletové šaty se slušivým límečkem a v kolekci značky Aya Muse nápadné, ale minimalistické modely s rolákem. Svetrový materiál měkce sedí na těle a navíc je hřejivý a pohodlný. Pokud hledáte módní podzimní šaty do práce, zvolte úpletové midi nebo maxi. Zkombinujte je s hladkou koženou kabelkou a polokozačkami na nízkém podpatku.

Do kanceláře se nejlépe hodí černá, tmavě modrá, šedá, bílá a béžová barva. Pokud chcete zůstat elegantní a dodržet business dress code, vyhněte se oblečení s křiklavými ozdůbkami, hlubokými výstřihy nebo avantgardními vzory. Minimalistický styl je klíčem k dokonalému kancelářskému šatníku.

Úpletové šaty Mango

Košilové šaty jsou stálou součástí kancelářské módy. Standardně se zapínají na knoflíky a mají manžety a límeček. Většina modelů se zavazuje v pase a některé mají ozdobné, často zašité, náprsní kapsy. Pokud tedy hledáte ideální kancelářské šaty na podzim, sáhněte po tomto nadčasovém modelu! Mnoho elegantních kousků najdete v nabídce španělské značky Mango, která úspěšně kombinuje nejžhavější trendy sezóny se základními kousky šatníku. Košilové šaty do práce mají zpravidla oversize střih, takže vám poskytnou pocit pohodlí po celý pracovní den.

podzimní šaty do práce: košilové

V trendech pro podzim/zimu 2024 se objevily výrazné šaty s řasením. Návrháři (včetně Christiana Diora) si oblíbili zejména jeden střih – s řasením vycházejícím ze „středu“ kreace. Je to dobrá volba do kanceláře na podzim? Rozhodně! Pouzdrové šaty s jemným řasením zpestří váš pracovní look, aniž by byly příliš extravagantní. Chcete-li najít správnou rovnováhu, vyberte si model v neutrální barvě – tlumené grafitové nebo klasické černé. Pokud šaty nemají rukávy, oblečte si pod ně bílou košili nebo přes ně přehoďte sako. V nadcházející sezóně jsou v kurzu zejména oversize styly inspirované firemní módou 80. let. Sako – buď prodloužené, nebo se silně rozšířenými rameny – ovládne kancelářskou módu v roce 2024.

podzimní šaty do práce: plisované

Pokud na vašem pracovišti neplatí přísný dress code, můžete si do práce zvolit vzorované podzimní šaty. V roce 2024 se návrháři přiklánějí k retro estetice. Jedním z nejmódnějších potisků budou dávno zapomenuté velké i malé puntíky. Na přehlídkových molech propagujících trendy pro podzimně-zimní sezónu o ně nebyla nouze (viz kolekce módních domů Huishan Zhang, Alaïa, Patou).

Tento jedinečný vzor, spojovaný s hvězdami zlaté éry Hollywoodu 50. a 60. let – Jane Russell, Marilyn Monroe, Avou Gardner nebo Katherine Hepburn – nyní ovládl šatníky známých trendsetterek. Je dostatečně klasický, abyste ho mohly stylizovat do kanceláře, a dostatečně ženský, abyste se v něm cítily přitažlivě.

šaty s puntíky Mango

Podzimní šaty do práce se rozhodně liší od těch letních. Vzdušné střihy a květinové motivy budou muset trpělivě počkat na příští sezónu, nyní je čas přizpůsobit se měnícímu se počasí. Šaty s rolákem a dlouhým rukávem – nejlépe v midi nebo maxi délce – jsou skvělou volbou pro kancelářské stylizace v chladných zářijových a říjnových dnech. Zkombinujte je s koženými kozačkami, které vás ochrání před podzimním chladem, a klasickou shopper taškou na všechny kancelářské nezbytnosti.

Černá se dobře kombinuje s jinými barvami, takže pokud chcete svůj look oživit, přehoďte si přes ramena barevné sako. V sezóně podzim/zima 2024 budou trendem střihy prodloužené nebo se silně rozšířenými rameny.

úpletové šaty s rolákem Mango

Ačkoli oblečení do kanceláře bývá spíše tlumené, pokud vaše pracoviště nemá přísná pravidla pro oblékání – vyplatí se jít do barev! S příchodem podzimu odložte jemné pastelové barvy a raději sáhněte po sytějších a výraznějších barvách, jako je bordó nebo trávově zelená. Jak si zachovat eleganci v barevných šatech? Nejjednodušší je zvolit model v délce ke kolenům s jemným límečkem a manžetami. Chcete-li dosáhnout ještě více kancelářského vzezření, stáhněte si vlasy do hladkého drdolu, podle trendu office siren, a na nohy si obujte lodičky na nízkém podpatku, například na kitten heels.

podzimní šaty do práce: barevné

Existují oděvy, které dokonale zapadají do estetiky power dressing a dodávají sebevědomí i při obchodních jednáních. Jedním z nich jsou bezpochyby sakové šaty s výrazným, snadno rozpoznatelným střihem. Směle je můžete nosit do kanceláře i na podzim a kombinovat je s vysokými kozačkami nebo klasickými jehlovými podpatky. V chladnějších dnech si pod ně oblečte přiléhavý rolák v některé ze základních barev. Nezapomeňte však, že sakové šaty jsou většinou v délce nad kolena, a proto jsou nevhodné na pracoviště s business dress code.

podzimní šaty do práce: sakový střih

Při výběru podzimních šatů do práce na rok 2024 se nezapomeňte podívat na nabídku značky Mango. Vyvážená kombinace trendů a klasiky vám dodá pocit síly, v souladu s power dressing, a jemné elegance.

Podívejte se také na >>> Pracovní stylizace na léto: nejmódnější kousky z nabídky Mango

Hlavní fotografie: Photo by Edward Berthelot/Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News