Pouze s novou aplikací! Sleva -149 Kč na vybrané produkty s kódem ZJISTIT VÍCE
Vyhledávání…

Plážový šátek a další plážové doplňky – jak vykouzlit dokonalý letní look

3 min.

Chystáte se na dovolenou a chcete všechny oslnit svým plážovým oblečením? Plavky samy o sobě vám nemusí stačit. Nezapomeňte si pořídit doplňky, které potřebujete k vytvoření kompletního, okouzlujícího a zároveň velmi praktického outfitu.

Šátek, sluneční brýle nebo stylová taška – to jsou jen některé z doplňků, které ozvláštní váš plážový outfit. Podívejte se na inspirace, které jsme si pro vás připravili!

Módní (a pohodlné) plavky, které obepínají postavu, jsou základem každého plážového outfitu. Stejně jako u všedního oblečení je dobré doplnit je o doplňky, které zajistí onen wow efekt.

Mezi základní plážové doplňky patří:

  • sluneční brýle s módními obroučkami;
  • slaměný klobouk;
  • velká a prostorná shopperka;
  • stylové pantofle;
  • multifunkční šátek.

Podívejte se také >>> Plážová móda 2024 – co si letos sbalíme do kufru na dovolenou?

Letní trendy jsou letos velmi shovívavé. Kolekce světových značek sahají od oversized dámských kočičích slunečních brýlí, přes retro hranaté obroučky až po klasické pilotky s nádechem moderny, tedy s lehkými plastovými obroučkami (nejlépe motivem želvího krunýře). Vsaďte na kontrasty a podobně jako Elsa Hosk zkombinujte světlý outfit s velkými, nápadnými slunečními brýlemi.

Dalším prvkem, který nesmí chybět v plážovém outfitu, je slaměný klobouk. Tento doplněk je stejně stylový jako praktický… Chrání obličej i vaše vlasy před UV zářením. A nezapomeňte na šperky! Kromě náušnic a náramků přicházejí ke slovu nápadné řetízky na tělo.

Myslíte si, že už je to všechno? Nezapomeňte popadnou i kabelku, nejlépe velkou a prostornou shopperku. Ke slaměnému klobouku se skvěle hodí taška ve stylu pleteného košíku.

Plážová móda – to nejsou jen plavky, ale i loose fit šaty, kimona a šátky. Průsvitné kousky jsou v téhle sezóně naprostou nezbytností. Šátky nabízí spoustu možností stylingu. Chcete se o tom přesvědčit sami? Na MODIVO pro vás máme nepřeberné množství inspirací.

Velký šátek, ušitý ze vzdušných látek, je multifunkční plážový doplněk, se kterým můžete vykouzlit hned několik outfitů. Nevěříte? Inspirujte se u Kendall Jenner, která se letos ukázala s šátkem módně uvázaným kolem hlavy a boků. Využila ho nejen na pláži, ale i ve svém každodenním outfitu a zpestřila jím své šaty.

Tento kus prázdninového oblečení má hned několik výhod. Kromě toho, že doplní váš plážový look, vás ochrání před sluncem a můžete se zahalit, když nechcete příliš odhalovat své tělo. Hlavní je vybrat si šátek z přírodního, prodyšného materiálu, jako je bavlna nebo hedvábí. Stejně dobře funguje i viskóza se saténovou úpravou.

Pareo neboli velký šátek na hlavu na pláž můžete nosit několika způsoby:

  • zavažte ho na bocích a vytvořte sukni, která zvýrazní nohy;
  • oba konce zavažte za krkem a vytvořte tak módní šaty;
  • nonšalantně ho přehoďte přes ramena, když je budete chtít zakrýt před sluncem při procházce;
  • uvažte si ho kolem hlavy jako alternativu klobouku. K tomuhle účelu se hodí nejen menší šátky – pokud máte klasické pareo, nechte konce materiálu volně viset za vlasy. Outfit zkombinujte s velkými kulatými brýlemi, díky čemuž docílíte hippie looku.

K jednobarevnému outfitu zvolte barevné vzorované pareo, které upoutá pozornost už z dálky. Pokud jste se naopak v této sezóně rozhodli pro výrazné neonové barvy, zjemněte svůj outfit elegantním bílým šátkem. Total look je nadčasový, takže další možností je pareo, které designově nebo barevně ladí s bikinami, a vy s ním dosáhnete uceleného outfitu.

Stále přemýšlíte, jak uvázat šátek, když vyrážíte na pláž? Připravili jsme pro vás několik tipů.

Chcete všestranné pareo? Vyberte si velký, nejlépe čtvercový nebo obdélníkový šátek. Trojúhelníkové a kulaté modely se často snadněji vážou, ale nabízí mnohem méně možností kombinování. Vyhněte se také ozdobám v podobě střapců, které sice vypadají efektně, ale omezují vaše možnosti, pokud jde o nošení.

A jak tedy uvázat šátek na pláž? Jako sukni:

  • Maxi sukně: verze obtočte kratší stranu šátku kolem boků a zavažte na boku nebo vpředu;
  • Mini sukně: postupujte stejně, ale tentokrát použijte k uvázání parea delší stranu.

Plážový šátek se skvěle hodí jako šaty:

  • Omotejte si šátek kolem těla a oba konce svažte vpředu na úrovni hrudníku – tenhle způsob vázání vypadá skvěle k oblečení bez ramínek nebo s tenkými ramínky;
  • Oba konce vpředu do poloviny zatočte a pareo zavažte za krkem, tím docílíte elegantního looku.

Dalším zábavným způsobem vázání je vytvoření topu bez zad, který z šátku vytvoříte během chviličky. Stačí si pareo dát kolem krku jako šátek, pak oba konce překřížit přes hrudník a uvázat je za zády.

V letošní sezóně kralují především plážové šátky. V kurzu jsou jednobarevné i vzorované modely v boho stylu. Kendall Jenner, inspirovaná trendem babushka, si šátek váže pod krkem, zatímco Alexandra Lapp, nesporná královna šátků, ho ráda nosí na hlavě a váže si ho vzadu, buď přímo přes vlasy, nebo pod nimi.

Obě verze vypadají nápaditě a v kombinaci s módními plavkami a slunečními brýlemi s velkými obroučkami už k plážovému outfitu nic dalšího nepotřebujete.

Trendy a Tipy
Insta News