Pouze s novou aplikací! Sleva -149 Kč na vybrané produkty s kódem ZJISTIT VÍCE
Vyhledávání…

Dress code smart casual. Co si vzít na sebe

2 min.

Co se skrývá pod smart casual stylem? Smart casual styl oblékání v sobě má stále některé formální prvky, ale zároveň má v sobě více svobody. Jde o elegantní, ale zároveň uvolněný styl. Se smart casual stylem si můžete více dovolit projevit své “fashion já“.

Na rozdíl od formálního stylu oblékání můžete ve smart casual nosit i širší paletu barev. K těm klasickým si můžete dovolit vzít prvek trendy barvy. Navíc smart casual bývá v profesním prostředí čím dál více benevolentní.

Mezi klasickými kousky oblečení smart casual patří polo trička, košile jednobarevné nebo s printem či proužky. Nebojte se i saténových nebo hedvábných košil. Skvěle fungují dobře střižené vesty, blazery, cardigany. Jako spodní část zvolte široké kalhoty, cigaretové kalhoty nebo tmavé džíny. Pro milovnice sukní a šat zvolte třeba delší plisované sukně, skládané sukně, silky nebo pouzdrové sukně. Šaty pak po kolena nebo delší klasických střihu. Vyzkoušejte i matchy pletené nebo jiné sety. Vypadají božsky a jednotlivé kousky setu můžete kombinovat zase s jinými částmi oblečení.

Co se obuvi týká k smart casual outfitům si můžete vybrat ze široké škály vhodných bot. Od trendy balerín, přes mokasíny až po lodičky nebo i tenisky. Na podzim a v zimě i kotníkové boty nebo oxfordky.

Smart casual look má i pestřejší paletu barev a nemusíte se na rozdíl od business stylu. Kromě klasických barev jako jsou černá, béžová, bílá, navy modrá, tmavě šedá nebo hnědá, se nemusíte bát použít i malinově růžovou, olivově zelenou, několik odstínů modré a jiné krásné barvy.

Zjistit více >>> Business šaty – jak se správně obléct na důležitý

Nekonečná inspirace kombinací, jak vytvořit ten nejlepší smart casual outfit. Pár klíčových kousků ve vašem šatníku vám ulehčí ranní výběr outfitu do práce. Stačí si umět trochu pohrát a hned máte několik možností, co si vzít na sebe. Máme pro vás inspiraci na každý den v týdnu. Z jednotlivé kombinace se dají vytvořit ještě další skvělé outfity. Variabilita je klíč.

Pondělí: Smart casual kombinace – vesta a kalhoty

Hot trend letošního roku – vesty. Nosí se absolutně ke všemu. Obléknete je k džínům, sukním, přes šaty a samozřejmě ke klasickým širokým kalhotám. Právě široké kalhoty a vesta jsou nesmrtelnou klasickou kombinací, která působí trendy, sofistikovaně a hodně cool. Hodí se jak k sandálům, lodičkám, tak i k teniskám. Pořád vypadáte profesionálně, ale outfit se dá odlehčit správnými doplňky. Vsaďte na zajímavé tenisky, velké kabelky do ruky nebo přes rameno, trendy sluneční brýle nebo šperky.

Zjistit více >>> Jak nosit trend alert jara/léta- vestu

Úterý: Smart casual kombinace – pyžamová mánie

Kdo nemá bavlněný nebo saténový set ala pyžamo, jako by nebyl. Je pravda, že lépe se vám bude nosit v teplejších měsících, ale užijte si ho i zkraje podzimu. Neskutečně pohodlné a zároveň IN. Sluší jim podpatky i tenisky, přes léto placaté sandálky. Nebojte se i vzorů, pak je sladíte s jednobarevnou kabelkou a ráno nemusíte řešit, co na sebe.

Středa: Smart casual kombinace – úpletové sety

Úpletové sety jsou naprostý MUST!béžové, hnědé nebo vínové barvě budete vypadat upraveně a chic. Klidně sáhněte i po jemném printu (samozřejmě s ohledem na prostředí, ve kterém ho budete nosit). K úpletovým setům nemusíte nic vymýšlet. Je to jeden z těch vděčných outfitů, který je nenáročný na údržbu (nepotřebuje často ani žehlit) a hlavně je nenáročný na styling. Stačí si vybrat jednoduché šperky, kabelku a boty a jste ready.

čtvrtek: Smart casual kombinace – crop blazer a sukně nebo kalhoty

Crop top blazery se stále dají nosit do pracovního prostředí a zároveň dodají celému outfitu šmrnc. A těch možností, jak je kombinovat? Nekonečně mnoho! Vpadají dokonale na košili s vysokými manžetami, na obtaženém roláku i zajímavém delším topu. Výborně funguje s krátkou sukní stejného materiálu. Absolutní kombinací je pak kombinace s klasickým denimem nebo s širokými kalhotami. Crop blazer se dá nosit celý rok, což je jeho velká výhoda.

Pátek: Smart casual kombinace – denim, košile, blazer

I ve formálnějším prostředí se nemusíte bát denimu. Volte spíše tmavší. Letos vyměňte skinny jeans za střihy wideleg, straight nebo flare. K džínům dejte bílou košili, světle modrou nebo s proužky. Look doplňte o blazer. Blazer nemusí být černý, vyzkoušejte i světle šedý s jemnými proužky nebo na podzim béžový, hnědý. Pokud nebudete mít náladu na košili oblečte tenký kašmírový svetr, který vás v chladnějších dnech dobře zahřeje. Dokonale k outfitu vypadají i tenká basic trička s příměsí kašmíru. Celý outfit dolaďte mokasíny nebo klidně i teniskami.

Hlavní fotografie: Photo by Streetstyleshooters/Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News