Pouze s novou aplikací! Sleva -149 Kč na vybrané produkty s kódem ZJISTIT VÍCE
Vyhledávání…

Saténové šaty – půvabný a elegantní kousek do vašeho šatníku

2 min.

Lehké, vzdušné a jemné na dotek – saténové šaty kralují této sezóně. Dokonale se hodí ke stylu coquette. Hodí se stejně dobře na svatbu kamarádky jako na procházku po promenádě kolem moře. Srdce influencerek i celebrit si získaly především saténové slipové šaty, které 90. letech zpopularizovala Gwyneth Paltrow. Přečtěte si, jak nosit kreace z tohoto lesklého materiálu.

Lesklé saténové šaty hrají v kolekcích značek Calvin Klein a Narciso Rodriguez prim. Věděli jste, že je můžete nosit i se… sneakersy? Objevte ty nejmódnější outfity!

Satén pochází ze středověké Číny. Tamní obyvatelé tento materiál vyráběli jen z toho nejjemnějšího hedvábí, takže ho nosili příslušníci vládnoucí dynastie. Dnes se z této skutečně královské látky, která je jemná na dotek, lesklá a doslova éterická, může těšit každý z nás.

Saténové šaty budou vaším nejlepším spojencem hlavně za horkých dní. Příjemně obepínají tělo a jsou prodyšné. Přestože je vzdušný, není průsvitný, takže nabízí pohodlí, ať už se právě věnujete čemukoli.

Každá žena by měla mít alespoň jedny saténové šaty ve svém šatníku. Skvěle se hodí pro významné příležitosti – výročí svatby nebo svatební hostiny. Hladké a lesklé – díky nim rozhodně budete středem pozornosti. Módní jsou střihy s nápadnými detaily, tedy krajkou a volánky, ale také jednoduché saténové šaty bez jakéhokoli zdobení.

Ze saténu snadno odstraníte nečistoty, skvrny a případné pomačkání. Je také odolný proti oděru a blednutí. Saténové šaty jsou ženské, jemné a jsou spojovány s luxusem. Zvýrazňují krásu a dodávají sebevědomí, což velmi dobře vědí například Hailey Bieber, Beyoncé a Kendall Jenner.

Věděli jste, že saténové šaty milují i členové královských rodin? Jedním z nejslavnějších outfitů princezny Diany, samozřejmě kromě známých revenge dress, byly saténové slipové šaty. Princezna z Walesu se ve svém smyslném outfitu ukázala na galavečeru MET Gala v roce 1996, což vyvolalo obrovský rozruch, ale především obdiv.

Jak je vidět, saténové slipové šaty se hodí i na formální události. Můžete jít v Dianiných stopách a zvolit maxi šaty v tmavém odstínu, například s ozdobnou krajkou ve výstřihu. Skvěle by se hodily na svatební hostinu, rande nebo třeba silvestrovský večírek.

Nebo možná hledáte casual saténové šaty? Podívejte se na outfity Hailey Bieber a Olivie Bugały. Na každodenní nošení se skvěle hodí tlumená béžová barva nebo sytá oranžová. Slaďte je s pohodlnými botami, jako jsou sandály, lodičky na klínku nebo bílé sneakersy.

Důležité jsou doplňky. Měly by být tlumené, protože satén je dekorativní sám o sobě. Zvolte minimalistický klobouk, velké sluneční brýle a nenápadné zlaté šperky. A máte svůj dovolenkový outfit! Saténové šaty se také krásně hodí ke košilím, motorkářským bundám, džínovým bundám a blejzrům. Jak vidíte, můžete je nosit na formální i neformální akce.

Po malých černých šatech jsou to právě saténové šaty, které jsou osvědčenou klasikou, pokud jde o večerní outfity. Není divu, že si je dámy vybírají na svatební hostiny, výročí svatby nebo narozeninové oslavy.

Saténové šaty uvidíte v kolekcích značek Yves Saint Laurent a Calvin Klein. Oblékaly je filmové hvězdy včetně Monicy Bellucci a slavné modelky jako Cindy Crawford. Dámy často volily modely v tmavých odstínech, které vkusně kombinovaly se stříbrnými šperky. Právě na takový outfit můžete vsadit zejména v chladnějších dnech roku, například na podzimní večírek.

https://www.instagram.com/viviennewestwood/p/C6tCpEgtVNX/

Alternativou jsou krémové, béžové a bílé saténové šaty, které miluje třeba Hailey Bieber. Vypadají smyslně na opálené pleti a v doprovodu zlatých šperků. Na sváteční večírek zvolte následující model: minimalistický bez ozdob nebo s decentní krajkou kolem výstřihu.

Mohlo by Vás také zajímat >>> Business šaty – jak se správně obléct na důležitý meeting

Nebo jste příznivci výrazných barev? Hitem je fuchsiová, tyrkysová a oranžová! V posledních sezónách vládnou spíše volnější střihy než ty přiléhavé. Zkuste zvolit saténové midi šaty, které budou vypadat úchvatně v kombinaci se sandály na jehlovém podpatku a malou kufříkovou kabelkou!

Festival pod širým nebem, rande v kavárně nebo třeba procházka s kamarádkou? Zvolte casual saténové šaty. Máme pro vás tři návrhy různých outfitů!

  • Přes bílé saténové šaty si oblečte volný pruhovaný žerzejový blejzr. Look doplňte bílými sneakersy na platformě. Případně přidejte kabelku přes rameno a sluneční brýle.
  • Zvolte dlouhé saténové šaty s květinovým vzorem. Zkombinujte s džínovou bundouširokým páskem. Přidejte sandály na klínku, dlouhý náhrdelník a tkanou tašku přes rameno.
  • Zvolte krátké saténové šaty s úzkými ramínky. Doplňte je minimalistickými sandály. Přidejte velkou kabelku přes rameno, větší sluneční brýle a zlaté šperky, například řetízek a kruhové náušnice.

Pokud chcete být jako it-girls, pak budete ve výše jmenovaných outfitech jistě vyčnívat z davu. A ty nejmódnější saténové šaty najdete v nabídce MODIVO!

– – –

Hlavní fotografie: Photo by Gotham/GC Images

Trendy a Tipy
Insta News