Vyhledávání…

Jak se obléct na firemní akci – fotografie

4 min.

Vaše firma pořádá důležitou akci a vy nevíte, co na sebe? Výběr vhodného outfitu rozhodně není snadný. Jeskvělé zvolit oblečení, které udělá dojem, avšak celý look musí být pro danou příležitost vhodný. Jaké outfity se tedy hodí na firemní akci? Inspirujte se našimi tipy.

Připravili jsme pro vás hotové outfity na firemní akci. Sestavte si módní outfit s MODIVO.

Modní pravidla týkající se volby outfitu na firemní akci mohou být rozporuplná. Oblečení nemůže být příliš neformální, protože by mohlo být vnímáno jako projev neúcty k zaměstnavatelům a důležitosti akce. Na druhou stranu přísný korporátní dress code působí nudně, a krátké flitrované šaty zas třeba nevhodně. Co si tedy obléct, abychom nepůsobili overdressed, nebo nevypadali příliš všedně? Poznejte nejdůležitější pravidla pro výběr oblečení na firemní akci.

Přizpůsobte svůj look příležitosti a atmosféře ve firmě

Ideální outfit na firemní akci neexistuje. Jinak se obléknete na velký galavečer pořádaný v luxusním hotelu (v takovém případě jsou povinné večerní šaty) a jinak, pokud se schůzka bude konat v menším počtu, v hospůdce nedaleko sídla firmy. Pánové rozhodně neprohloupí, pokud si obléknou pánskou košili, sako a kalhoty rovného střihu (s puky, nebo ležérnější, např. chino). Ženy mohou zvolit černé šaty a pomocí doplňků je přizpůsobit dané příležitosti.

Tom Holland v zeleném obleku
Tom Holland (Photo by Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images)

Neodhalujte příliš mnoho těla

Minisukni, přiléhavou halenku s výstřihem až k pupku nebo v případě pánů šortky raději nechte na víkendový večírek v klubu. I přesto, že si na firemní akci můžete dovolit trochu více než běžně v práci, příliš odhalené tělo může být špatně pochopeno.

Pamatujte na detaily, tedy barvy a doplňky

Chcete vypadat profesionálně? Vsaďte na barvy, které působí elegantně. Může to být večerní černá, my však doporučujeme zvolit spíše tmavě modrou, která působí moderněji. Ideální jsou také neutrální béžová a šedá. Abyste se v případě šedé vyvarovali klasickému korporátnímu looku, zkombinujte svůj outfit se stříbrnými doplňky.

Když už je řeč o doplňcích, pamatujte, že často právě ony dotvářejí celý outfit. Pánové mohou zvolit basic košili bez vzoru a sako, které doplní velkými hodinkami a koženými polobotkami. Dámy samotnou volbou bot, bižuterie a kabelky dokážou zcela proměnit svůj každodenní, korporátní look a… mohou se vydat na firemní večírek rovnou po práci.

Kaia Gerber v černých šatech
Kaia Gerber (Photo by Matt Winkelmeyer/Getty Images)

Společně jsme si prošli všeobecná pravidla a teď je čas přejít k detailům. Prohlédněte si outfity na firemní akci pro dámy a pány.

Outfity na firemní akci pro dámy

Psali jsme, že ideální outfit na firemní akci závisí na příležitosti, proto jsme pro vás připravili několik tipů s přihlédnutím k povaze události.

Pokud bude akce živějšího a zároveň velmi elegantního rázu, nejlépe poslouží večerní oblečení. Zvolte dlouhé maxi šaty ve tmavé barvě – ideální jsou černé, ale také tmavě modré, lahvově zelené nebo vínové. Vyhýbejte se hlubokým výstřihům a místo nich raději volte modely s odhalenými zády. Tato sezóna se nese v duchu minimalismu, proto budou nejlepší volbou dlouhé šaty bez zbytečných volánů a řasení. Aby to nebyla nuda, pohrajte si s doplňky – např. geometrickými náušnicemi různé délky, kabelkou neobvyklého tvaru a ažurovými botami na podpatku, které dodají vzhledu lehkost.

Elsa Hosk v dlouhých černých šatech
Elsa Hosk (Photo by Don Arnold/Getty Images)

A jak se obléknout na firemní večírek v klubu? Vyměňte svůj večerní outfit za koktejlové midi šaty. Přiléhavé jednoduché šaty na firemní akci v kombinaci s oversized dámským sakem rovného střihu jsou sázkou na jistotu. Sako si přehoďte přes ramena, což outfitu dodá špetku nonšalance. Další zajímavou variantou je dlouhá kožená sukně s rozparkem do poloviny stehna a oversized halenka z elegantní splývavé látky se slušivým řasením v pase. Takový outfit stačí doplnit ladící kabelkou a botami – nemusí být na podpatcích, mohou to být třeba baleríny Mary Jane, které patří mezi trendy této sezóny.

Leonie Hanne v malých černých a saku
Leonie Hanne (Photo by Franziska Krug/Getty Images)

Ženy mají samozřejmě více možností, nemusí vybrat zrovna šaty. Elegantně a zároveň profesionálně vypadá i kostým. Zapomeňte na přiléhavé modely a raději vyberte široké dámské kalhoty a sako volnějšího střihu, které jsou hitem této sezóny. Takový oděv nejen vypadá stylově a módně, ale je zároveň velmi pohodlný. Dámský oblek nemusí být černý – pokud chcete zaujmout, zvolte bílou verzi.

Romee Strijd v bílém obleku
Romee Strijd (Photo by Getty Images for Marc Cain)

Chystáte se na firemní akci rovnou po práci? Oblékněte si cigaretové kalhoty a širokou košili zastrčenou vpase. To je základ, který bude splňovat korporátní dress code, a odpoledne z něj hravě vykouzlíte neokoukaný outfit. Místo pohodlných polobotek si nazujte stříbrné jehlové lodičky, které nyní zažívají comeback a vzaly útokem letošní přehlídková mola. Celek zkombinujte se stříbrnou bižuterií – vynikne třeba výrazný náhrdelník vyčnívající na košili a velké náušnice ve tvaru slzy. Šedé, mírně lesklé psaníčko celý look skvěle doplní.

Podívejte se také >>> Jak se obléknout na hudební festival? Objevte top outfity v souladu s nejnovějšími trendy

Outfity na firemní akci pro pány

Jaké pánské oblečení je vhodné na firemní akci? Pánové to mají trochu jednodušší – ve většině případů bude stačit oblek nebo outfit ve stylu smart casual.

Podívejte se také >>> Styl smart casual – nápady pro pány

Pánský oblek je nejlepší volbou, pokud je na akci povinný večerní dress code. Může být buď klasický, přiléhavý (šedý nebo tmavě modrý) nebo modernější, stylový, s volnějším sakem a velkými klopami. Místo tuhé business košile si pod sako oblékněte model z měkké, lehce splývavé látky.

Bude firemní setkání trochu ležérnější? V takovém případě můžete sako nechat v kanceláři a obléct si bílou, volnější košili zastrčenou do kalhot s puky. Taková kombinace působí nonšalantně, ležérně, ale zároveň i elegantně. Přestože jsou velmi jednoduché, kombinace black&white nikdy nevychází z módy. Navíc si můžete vyhrnout rukávy košile, a odhalit tak pánské hodinky. Look doplňte buď standardně koženými polobotkami nebo jej okořeňte trochou extravagance a sáhněte po bílých teniskách, které se dnes nosí ke všemu.

Lucky Blue Smith v looku black&white
Lucky Blue Smith (Photo by Taylor Hill/Getty Images)

Na firemní večírek v klubu nebo na jiném uvolněnějším místě nemusíte volit formální oblečení. Místo košile si oblékněte rolák s nízkým stojáčkem z bavlny nebo viskózy a k tomu ladící kalhoty, např. chino. Na začátek setkání si vezměte sako volnějšího střihu. Outfit vybírejte podle total looku (doporučujeme černou, šedou nebo tmavě modrou) nebo zvolte dvě barvy, které dohromady působí profesionálně, např. hnědou s tmavě modrou nebo černou. Nejlepšího efektu dosáhnete, pokud budou kalhoty a sako v jiném odstínu než rolák.

Timothee Chalamet v černém roláku a kožených kalhotách
Timothee Chalamet (Photo by Marc Piasecki/Getty Images)

Hlavní fotografie: Christian Vierig via Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News