Vyhledávání…

5 věcí, které byste měli vědět o značce Desigual

3 min.

Existují značky, pro které je móda uměleckou formou a vyjádřením. Mezi ně rozhodně patří Desigual, španělská značka, jejíž síla spočívá v barvách, originálních vzorech a zajímavém šití. Chcete se dozvědět více o historii tohoto barevného módního brandu? Nebo hledáte inspiraci, jak se oblékat v souladu s trendem dopamine dressing? Čtěte dál a dozvíte se více! Kabelky Desigual zaujmou krásnými výšivkami a šaty zase inovativními potisky. Objevte fenomén značky inspirované barcelonským sluncem!

Počátky značky Desigual sahají do roku 1984. Tehdy švýcarský podnikatel Thomas Meyer otevřel na Ibize první obchod s unikátními oděvy. Jeho snem a mottem bylo „oblékat lidi jiným způsobem, který balancuje mezi uměleckostí a extravagancí. Prvním výrobkem značky byla legendární recyklovaná bunda, vyrobená technikou patchwork (z různých zbytků džínoviny). Její etnický a zároveň originální charakter rychle vzbudil u lidí zájem.

Desigual sídlí přímo u pláže La Barceloneta v Barceloně a čerpá inspiraci ze slunce a mořského vánku. Tato španělská značka se stala známou jako nejbarevnější a nejpozitivnější módní koncern. Proč? Především díky jedinečné povaze oblečení, které je navrženo tak, aby zdůrazňovalo individualitu jednotlivce. Jak často říká Thomas Meyer: „Oblékáme lidi, ne těla.“ Pro návrháře značky Desigual je móda odrazem jedinečné osobnosti člověka a hrou se stylem. Neoznačují se za značku, ale za skupinu nadšených lidí, kteří věří v sílu kreativity.

První logo španělské značky navrhl grafik, ilustrátor a sochař Peret a byl na něm vyobrazen nahý pár. To přilákalo komunitu lidí se zájmem o svobodné, autentické, optimistické, nekompromisní a středomořské univerzum.

V roce 2006 vstoupil Desigual na mezinárodní scénu a zahájil expanzi na asijský trh. Později expandoval do Spojených států a Latinské Ameriky. První obchod Desigual v Česku byl otevřen v roce 2011 v Praze. V současné době je v naší zemi 8 prodejen a kromě toho je společnost přítomna formou franšízových prodejen a prostřednictvím multibrandových obchodů, jako je MODIVO.

Zajímá vás, co znamená slovo desigual? Je to španělské slovo a znamená: „nestejný“, „odlišný“ nebo „nerovný“. Jak se dá vyložit? Inu, podstatou španělského brandu je odklon od obvyklých vzorů, podpora jinakosti a originality. Původcem názvu je filmová režisérka Isabel Coixet, známá mimo jiné díky filmu Florencino knihkupectví. Současný slogan značky zní: Love Different. Tvůrci značky Desigual věří, že oblečení má moc měnit náladu. Jejich cílem je podporovat lásku – bez ohledu na omezení – a inspirovat k sebevyjádření.

Podívejte se také na >>> Módní barvy pro jaro a léto 2024: hlavní barvy, které budou trendy na jaře a v létě

Značka Desigual je známá svými odvážnými a kontroverzními nápady. Její nekonvenční happeningy a originální přehlídky jsou snadno zapamatovatelné. Speciálně pro vás jsme vybrali pět zajímavostí, které vám pomohou lépe pochopit koncept barcelonské značky.

  1. Desigual při tvorbě svých oděvních návrhů spolupracoval mimo jiné se skupinou cirkusových umělců z kanadského Cirque du Soleil.
  2. V roce 2011 Desigual uspořádal neobvyklou reklamní kampaň pod heslem „Vejdi nahý, odejdi oblečený“. V rámci akce se před obchody společnosti tvořily fronty lidí oblečených… jen do spodního prádla.
  3. Na veletrhu Art Basel 2019 v Miami propagovala značka Desigual svou nejnovější kolekci představením plným erotiky. Do projektu byla zapojena Madonnina dcera Lourdes.
  4. Ve snaze bojovat proti nadprodukci přišla značka s inovativním nápadem vytvářet kolekce pomocí umělé inteligence na základě individuálních objednávek zákazníků.
  5. Desigual má na svém kontě mnoho zajímavých spoluprací, mimo jiné s návrhářem Christianem Lacroixem, módním domem Collina Strada, Stellou Jean a Mickey Mousem.

Desigual je značka tisíce barev. Její návrháři čerpají z patchworkových technik, etno a boho stylů. Výšivky, geometrické potisky, paisley vzory, nášivky, květinové motivy… To jsou některé z mnoha motivů, které najdete v kolekcích Desigual. Velkou pozornost přitahují také asymetrické střihy a neobvyklé modely. Pokud chcete vyniknout svým oblečením, rozhodně byste si měli pořídit něco od této značky.

Halenky, kalhoty a šaty Desigual potěší barevnými vzory vycházejícími ze středomořské estetiky. Jsou to dokonalé oděvy pro slunné léto, které mají daleko k módnímu minimalismu a klasice. A přestože si s nimi nevytvoříte kapsulový šatník, rozhodně jimi můžete obohatit svůj každodenní styling o jedinečný nádech. Někdy stačí jen přidat doplňky – batohy a kabelky Desigual upoutají pozornost zajímavými reliéfy a výšivkami, zatímco barevné šátky se skvěle hodí k bílé košili. Sortiment španělské značky je široký a rozmanitý. Na MODIVO najdete nejen oblečení, obuv a doplňky Desigual pro ženy, ale také pro děti a muže.

Jistě jste už slyšeli o trendu dopamine dressing, který podporuje nošení barevného oblečení, které šíří optimismus a zlepšuje náladu. Je to reakce na úzkostnou a poněkud neklidnou dobu, ve které v současnosti žijeme. Dopamine dressing vybízí lidi k experimentování s módou, ke hře s barvami a ke vzdorování šedi. A nikdo to nedělá lépe než značka Desigual. Pokud chcete trochu osvěžit svůj šatník s ohledem na „dopaminovou estetiku“, doporučujeme vám postupovat po malých krůčcích. Můžete začít pestrobarevným šátkem, barevným sakem navrstveným na bílou košili nebo třeba červenou kabelkou Desigual.

Nezapomeňte, že oblečení vám má dodat sebevědomí a energii a že živé a energické barvy vyplavují dopamin, takzvaný hormon štěstí.

Čtěte také >>> Indigo – barva na léto 2024 je tu! Jak ji nosit?

Hlavní fotografie: Photo by Jason Koerner/Getty Images

Trendy a Tipy
Insta News