Pouze s novou aplikací! Sleva -149 Kč na vybrané produkty s kódem ZJISTIT VÍCE
Vyhledávání…

5 faktů o značce Shaq a jejím zakladateli: Shaquillu O’Nealovi

2 min.

Značka, kterou založila basketbalová legenda Shaq, se stala jednou z nejznámějších značek ve světě sportu. Shaquille O’Neal je nejen šampionem na hřišti, ale také podnikatelem a filantropem, který svou značku rozšířil do celé řady oblastí. Díky své všestrannosti a odhodlání je Shaq ztělesněním sportu i úsměvů, které si vás získají.

Že značku Shaq ještě neznáte? Pak je nejvyšší čas to napravit! Přinášíme vám 5 faktů, které musíte vědět.

Shaquille O’Neal se narodil v roce 1972 v New Jersey, ale svět ho poznal až v roce 1992, kdy si ho basketbalový tým Orlando Magic vybral jako hráče NBA. Shaq se rychle stal jedním z nejlepších ligových centrů a sbíral jednu trofej za druhou. Pouhé tři roky po svém debutu dovedl svůj tým do finále NBA.

Tento basketbalista hrál celkem za šest týmů. Po začátcích v Orlandu Magic ho získali Los Angeles Lakers, se kterými získal tři mistrovské tituly v řadě. Poté debutoval v týmu Miami Heat a dál získával trofeje. V následujících letech budoval svou kariéru ve Phoenixu, až nakonec skončil v Bostonu, kde po 19 letech ukončil svou basketbalovou kariéru.

Právě tento okamžik byl pro život Shaquilla O’Neala klíčový, protože právě tehdy se basketbalista rozhodl vytvořit vlastní řadu obuvi. Jeho základní myšlenkou bylo vyrábět boty, které by byla cenově dostupné pro všechny. A tak začal příběh spolupráce značky Shaq s populárním americkým obchodním řetězcem Walmart.

Pro O’Neala bylo prioritou, aby si děti i mladí mohli jednoduše dovolit koupit boty svého idolu. Proto boty značky Shaq, které jste si mohli koupit ve Walmartu, nestály více než 20 dolarů (jen pro srovnání: za tehdy populární Nike Air Jordan jste dali kolem 200 dolarů).

Když O’Neal pózoval ve Walmartu a za ním se tyčily regály plné jeho charakteristických bot, napsal na sociální síť:

„Smějte se, jak chcete, ale cenově dostupných bot pro děti značky Shaq se prodalo přes 120 milionů párů.“

Shaquille O’Neal moc dobře věděl, jak důležitou roli v životě dětí a mladých v té době hrály boty a oblečení. Vždyť právě kvůli diskriminaci byly zavedeny školní uniformy. Shaq chtěl vyrábět trendy boty, které by reprezentovaly slávu basketbalu a jeho status legendy, ale zároveň byly cenově dostupné všem. A přesně díky tomu se mu podařilo v obuvnickém světě uspět – nabídl cenově dostupný výrobek, který byl ztělesněním srdečnosti a odhodlání.

Shaquille O’Neal stále rozšiřuje svou řadu výrobků o sportovní oblečení a vybavení, ale jsou to právě jeho boty, díky které je značka Shaq ikonou. Každý chlapec i muž by chtěl mít ve svém šatníku boty se jménem svého idolu a hvězda NBA je jednou z nejznámějších osobností basketbalového světa. Boty značky Shaq jsou nejen stylové a cenově dostupné, ale mohou se i pochlubit inovativními technologiemi, které podporují amatérské i profesionální sportovce.

Shaq – pánské boty a batohy
Shaq – dámské boty

Boty značky Shaq najdete i na MODIVO:

Zakladatel značky Shaq je známý nejen díky svým úspěchům v NBA, ale také díky své filantropii. Aktivně podporuje iniciativy pomáhající mladým sportovcům a komunitám, které nemají dostatečné zázemí. Kromě toho pravidelně přispívá charitám, které pomáhají dětem a podporují jejich vzdělávání, a využívá tak toho, že je veřejně známý, aby upozornil na důležité iniciativy.

Jeho nadace The Shaquille O’Neal Foundation se zaměřuje na zlepšování života dětí a mladých, podporu jejich vzdělávání a rozvoje.

Shaquille O’Neal je nejen skvělý hráč, ale také skvělý člověk. Mnoho lidí, kteří měli možnost Shaqa poznat, ho popisuje jako energického, vřelého a mimořádně empatického člověka, se kterým se pokaždé zasmějete.

Hned po ukončení své basketbalové kariéry založil Shaquille O’Neal řadu bot Shaq, ale tam jeho práce neskončila. Shaq se věnuje také herectví a hudbě a často vystupuje jako host v populárních talk show. Stal se také basketbalovým analytikem v televizním pořadu Inside the NBA. Je to prostě ten pravá člověk na pravím místě – Shaq svým charismatem a humorem přirozeně přitahuje obrovské množství diváků.

Shaq – basketbalové boty

Jste fanouškem basketbalu nebo máte prostě rádi sportovní boty, které nejen skvěle vypadají, ale jsou také inovativní a velmi pohodlné? Pak jsou pro vás boty značky Shaq jako stvořené!

Trendy a Tipy
Insta News