MID SEASON SALE! Nakupujte top produkty za ještě nižší ceny. ZJISTIT VÍCE
Vyhledávání…

Postava obdélník – jak se obléct, jestli máte postavu ve tvaru obdélníku?

2 min.

Typ postavy obdélník, připomíná písmeno H. Je to dost častý typ postavy mezi ženami. Poradíme Vám, jakým způsobem se oblékat abyste zvýraznily své přednosti a získaly ženské tvary. Z našeho článku se také dozvíte, jakým střihům oblečení se nejlépe vyhnout.

 

MSS

Typy postav pomáhají popsat proporce těla a podle toho odvodit, které střihy oblečení jsou pro Vás příznivé. Ne všechny střihy jsou vhodné pro každou postavu. Samozřejmě to, v čem chodíte, záleží především na Vás a na Vašem stylu. I přes to všechno je dobré vědět, v jakých modelech oblečení budete vypadat ještě lépe. Ukážeme Vám oblečení a outfity, které zvýrazní Vaše přednosti, vytvarují ženské tvary a zakryjí malé nedostatky. Také Vám poradíme, jakým střihům se vyhnout, jestli Vaše postava připomíná svým tvarem písmeno H.

Postava typu obdélníku je také nazývána jako písmeno „H”. Nejjednodušeji řečeno, jedná se o postavu v jednoduché čáře. Pokud Vaše tělo připomíná přesně tyto tvary, znamená to, že máte velmi proporcionální postavu. Čím je charakteristický obdélník? Má ramena a boky ve stejné linii, malé prsa, chybějící zúžení v pase a dlouhé nohy. Ne všechny obdélníky jsou vysoké, ale většina z nich se fakticky může pochválit minimální výškou 170 cm. Není to nutná podmínka – nízké ženy mohou také mít typ postavy připomínající obdélník. Někteří si myslí, že tento typ postavy je spíše podobny k tvarům, běžně nazývaných jako chlapecké. My Vám přece jenom doporučujeme soustředit se na výhody této postavy. A jedna z nich je taková, že můžete nosit prakticky všechno! Neplatí pro Vás pravidlo, které se týká zbývajících postav – nezpůsobíte, že Vaše postava bude vypadat těžší díky nadměrným doplňkům a ozdobným prvkům. Musíte si jenom dávat pozor na to, abyste neporušily proporce.

Mohlo by Vás také zajímat: Typy postav – zjistěte, jaký máte typ >>>

Jaké střihy jsou nejlepší pro ženy s postavou typu obdélník? Pokud chcete zvýraznit pas, vyberte si šaty, které ho výrazně zaznačí. Ideální možností jsou trapézové modely (ve tvaru písmene „A”) nebo košilové šaty. Díky velmi ženským doplňkům – nafouknutým rukávům, páskem v pase a rozšířenou dolní částí, získá Vaše postava ženské tvary. Díky tomu se budete cítit stylově a ultra žensky. Nebojte se také akcentů v podobě volánků, krajek nebo asymetrických prvků. Všechno „vytváří” Vaši postavu.

Co se týče sukně, vybírejte si plisované střihy a také ty vzorované – hranice neexistují! Skvělou možností jsou také sukně ve tvaru písmene „A”, které dokáží, že pas bude opticky vypadat úžší. Podobně jako pouzdrové sukně, které pro kontrast můžete kombinovat s oversize košilí a dokonce volným tričkem.

Jaké kalhoty jsou pro postavu obdélník nejlepší? Dobrým řešením jsou také kalhoty s vysokým pasem a také kraťasy s vysokým pasem. Díky tomu, že máte dlouhé nohy, si můžete dovolit vzít na sebe kalhoty s ⅞ délkou, které odkryjí kotníky a vytvarují Vaší postavu. Pokud máte problém s vhodnou délkou kalhot, protože např. většina modelů je prostě krátká, 3/4 délka je ideální možností. Pro vytvarování postavy jsou vhodné kalhoty tzv. bootcut – čili rozšířený model s vysokým pasem.

Už na začátku jsme vzpomínali, že ženy s postavou typu obdélníku mohou být šťastné, protože si mohou obléct většinu oblečení bez obav, že si poruší proporce postavy. Ale i pro ně existují modely, kterým by se měly vyhnout. Kalhoty s nízkým pasem jsou jedny z nich. Je to kvůli tomu, že postavy typu obdélníku mají dlouhé nohy a takové kalhoty mohou dodatečně prodloužit postavu. Nepříznivé je také oblečení, které deformuje postavu. Přijatelné je pouze tehdy, jestli s pomocí jiného oblečení udržíte proporce postavy. Například pokud mom jeans zkombinujete s oversize košilí.

Také se podívejte na článek: Jak si vybrat džíny k postavě? Najděte ideální střih >>>

Všechny produkty jsou dostupné v našem internetovém obchodě MODIVO.cz.

 

 

 

 

Trendy a Tipy
Insta News